Vår Del For Alltid

havet av skyer soloppgang tapet

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Hvem har jeg ellers i himmelen? Når jeg er hos deg, har jeg ikke glede i noe på jorden. Om kropp og hjerte forgår, er Gud for evig mitt hjertes klippe og min del.

Salme 73:25–26 B11BM.

Du har en viktig avtale som nærmer seg, en du ikke kan utsette eller hoppe over. Når tiden er inne, må du være der, enten du vil det eller ikke. Alle må det, uansett hvem de er. Jeg snakker selvfølgelig om døden. Døden er den store utjevneren, den store fienden som kommer for alle. Det spiller ingen rolle om du er en mann eller en kvinne, svart eller hvit, rik eller fattig, feit eller tynn. Til slutt vil døden nå deg.

For alle som bor i verden, er dette den verste nyheten i verden. Det er over, alt sammen. Men for de kristne er det bare begynnelsen.

Når vi først kommer til himmelen, vil vi ikke lete etter avdøde slektninger eller kjæledyr; vi vil bli fasinert av Herrens evige skjønnhet og herlighet. Alt annet vil være blekt i forhold til ham. Endelig vil vi være forenet med Gud, vår kjærlige skaper som har tatt vare på oss hele livet. Fra livmoren til graven var han med oss, opprettholdt kroppen vår fra øyeblikk til øyeblikk, og ga liv til hver celle i kroppen vår.

Til slutt vil vi se ham slik som han er, og vi kan være sammen med ham for evig og alltid i evigheten, alltid trygg fra denne falne verdens syndige gift, alltid takknemlig, alltid fulle av glede.

Salmisten fryktet ikke døden. Han visste hva som ventet på ham. Selv om kroppen og hjerte hans sviktet, var Gud hans del.

Gud selv er den største skatten som venter på oss i himmelen. Han er vår del for alltid.

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen vært oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag hos Reformert, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte denne tjenesten, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.