Påkall Herren

landskapsfotografering av ørken

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Han sa: Herre, du min styrke, jeg har deg kjær. Herren er mitt berg og min borg og min befrier, min Gud er klippen der jeg søker tilflukt. Han er mitt skjold og min frelse, min styrke og mitt vern. Jeg ropte til Herren, han som får lovsang, og jeg ble frelst fra mine fiender. Dødens bånd snørte seg om meg, malstrømmene skremte meg. Dødsrikets bånd ble spent om meg, dødens snarer ventet meg. I min nød kalte jeg på Herren, jeg ropte til min Gud. Han hørte meg fra sitt tempel, mitt rop nådde hans øre.

Psalm 18:2–7± B11BM.

Du må påkalle Herren.

Ingen steder i denne turbulente verden er trygt, ingen steder bortsett fra hos Herren. Å stå noe annet sted er som å stå i en ørken av kvikksand som stadig drar deg ned i den dypeste, mørkeste gropen, ødemarken hvor hver bevegelse trekker deg lenger ned i den skitne avgrunnen, inn i den levende kirkegården under føttene dine, som tørster etter sjelen din og sulter etter å spise deg hel. Det kan hende at den ikke spiser deg opp umiddelbart, men den vil ta deg til slutt. Hele verden er falt, og det fører bare lenger ned.

Så ikke bare stå der. Ikke la denne elendige verden sluke deg. Påkall verdens eneste frelser. Det spiller ingen rolle hvem du er, svart eller hvit, mann eller kvinne, jøde eller hedning. Uansett hvem du er, når du kaller på Herren Jesus Kristus, vil han komme for å redde deg. Selv om du vandret ut i denne forferdelige ørkenen, vil han redde deg fra den, fra din tabbe, fra din synd.

Ta tak i hånden hans og la ham lede deg til sikkerhet. Kom til Evighetens Klippe, den Evige Festning, den eneste øya i det døde havet av kvikksand. Der vil du være trygg. Selv når hele verden smuldrer rundt deg, kan den aldri skade deg der. Hele den falne verden er ingenting i forhold til evigheten.

Påkall ham hver dag, og se, han er der, alltid

Vers å utforske: Romerne 10:13; Joel 02:32; 1 Korinterbrev 1:2; 1 Mosebok 4:26

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen vært oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag hos Reformert, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte denne tjenesten, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.