Ord Fra Himmelen

solrefleksjon på rolig vann nær grønne fjell

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Men Jesus svarte dem: «Dere farer vill fordi dere ikke kjenner skriftene og heller ikke Guds makt. For etter oppstandelsen verken gifter de seg eller blir giftet bort; nei, de er som engler i himmelen. Men om de dødes oppstandelse, har dere ikke lest hva Gud har sagt til dere når han sier: ‘Jeg er Abrahams Gud og Isaks Gud og Jakobs Gud!’ Han er ikke en Gud for døde, men for levende.»

Matteus 22:29-32 B11BM.

Taler Gud i dag? Det sa Jesus. Da saddukerne kom for å lure Jesus, irettesatte han dem ikke bare ved å fortelle dem at de ikke kjente Skriften. Han fortalte dem også at Gud talte til dem.

Hvordan? Se på teksten. Jesus forteller saddukene at «har dere ikke lest hva Gud har sagt til dere», og så siterer han 2 Mosebok 3, hvor Gud talte til Moses ut av busken. Bortsett fra at Gud ikke bare talte til Moses. Gud talte også til saddukene. Jesus sier at det ble «sagt til dere». Dermed forklarer Jesus at disse ordene, som hadde blitt skrevet over tusen år tidligere, kommer rett fra Guds munn og var personlig adressert til dem.

Og Skriftene er ikke bare adressert til dem. I dag, denne dagen, taler Gud til oss, hans elskede barn. Paulus sier at «alt som før er skrevet, er skrevet for at vi skal lære av det» (Rom. 15:4).

Har du ventet på at Gud skal snakke til deg? Lengter du etter å høre din Faders røst? Vel da, åpne bibelen din og hør på ham. Han venter på deg, og han har så mye å lære deg og fortelle deg.

Ikke bry deg om alt det søppelet som er på internett og TV. Det har kortere holdbarhet enn melk. I stedet, lytt til Gud. Hans ord og hans løfter er evige, personlige og helbredende, det fullkomne middel til alle de problemene som plager deg i dag. Det er selve livets ord, hellig, ren og fullkommen for evig.

Det er en portal til himmelen selv i stuen din som venter på at du skal åpne den. Gå og åpne den.

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen vært oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag hos Reformert, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte denne tjenesten, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.