Landstrykere Med Et Hus

brunt hus

Dette innlegget er også tilgjengelig på: English (Engelsk)

Så sier Herren over hærskarene, Israels Gud, til alle som jeg har ført i eksil fra Jerusalem til Babel: Bygg dere hus og bo i dem, plant dere hager og spis frukten!— Jeremiah 29:4–5 Bibelen.

Jeremia 29:4-5 B11BM.

Vi lever i en merkelig tid. Grunnmuren til vår sivilisasjon, som vi trodde var så solid som berggrunnen, blir sprengt i stykker dag etter dag. Grunnleggende sannheter blir undergravd. Det er litt bekymringsfullt, ikke sant? Hvordan kan vi, som kristne, leve i en slik fremmed verden som nekter å anerkjenne Gud og sannhet?

Likevel er det vårt oppdrag. Jesus selv har sendt oss ut i verden. Men siden vi ikke er av verden, uansett hvor vi bor i denne falne verden, vil vi aldri føle oss hjemme. Vårt sanne hjem er et bedre høyere sted, sammen med vår skaper i himmelen. Inntil vi er der, er vi landstrykere og eksiler, akkurat som hver generasjon av Guds folk har vært før oss, fra Abraham i Kanaan, til israelittene i Babylon, til de tidlige kristne i Judea, Hellas og Roma. Vi er landstrykere som søker et bedre land, et himmelsk hjemland.

Men vi er landstrykere med et hus! Vi bygger husene våre, og vi bor i dem! Vi pløyer landet, og vi spiser avlingen! Vi lever og elsker og fryder oss, og i alt vi gjør, vet vi at vår Gud er med oss. Det er han som har sendt oss ut i denne smuldrende sivilisasjonen, og han lar ikke sine barn være alene i mørket. Han vil være med oss til slutten, og så vil han ønske oss velkommen hjem til seg selv, til rommet han har forberedt for oss.

Derfor, lev! Og vit at Gud har en hensikt. Han har sendt deg hit.

Soli Deo Gloria

Takk for at du leste. Hvis denne artikkelen vært oppbyggende og du ønsker å lese mere fra meg, Tom-Roger Mittag hos Reformert, kan du abonnere ved å skrive inn e-posten din nedenfor:
Hvis du ønsker å støtte denne tjenesten, kan du gjøre det gjennom bønn.
Du kan også dele denne artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
person som holder hvitt skriverpapir

Ordet av Visdom

Johannes begynner sitt evangelium ved å gripe lesernes oppmerksomhet med et merkverdig og kjent ord som hadde en rik bakgrunn i både jødisk og gresk kultur, et ord som mange fortsatt kjenner til i dag: Logos, som betyr ord på gresk.

galakse digitalt tapet

Ordet i Begynnelsen

Disse dyrebare ordene i prologen til Johannesevangeliet gir oss et innblikk inn i evigheten, inn i det tidløse forholdet mellom Gud og Ordet, den fullkomne foreningen som er, har vært og alltid vil være.

asfalt mørk daggry endeløs

Bare For En Sesong

Gud lar bare de ugudelige triumfere for å åpenbare sin kraft og herlighet gjennom dem senere, og opphøye sitt hellige navn til hele verden.